fbpx

Tallinnas toimub 14. septembril Eesti esimene Zero Waste’i konverents

14. septembril toimub Eesti esimene Zero Waste’i konverents, mida korraldab Teeme Ära Sihtasutus koostöös Tallinna Ülikooliga.
Konverents vastab küsimusele, kuidas rakendada ringmajandust kohalikul tasandil.

Teeme Ära Sihtasutuse tegevjuht Kadi Kenk sõnas, et konverentsil osalejate jaoks peaks rohepöörde sõna muutuma sisuliseks: “Me mitte ei unista, vaid räägime sellest, kuidas saab ühes KOVis tekkida vähem kui 100 kg jäätmeid inimese kohta, suunata ringlusse üle 60% materjalidest ning seejuures vähendada kulutusi jäätmehooldusele. Konverents ja välja töötatud materjalid annavad osalejatele uutmoodi praktilise lähenemisnurga ringmajandusele ja sellele, kuidas sellest rääkida.”

Konverents sünnib tihedas koostöös osalejatega, kes saavad valida mitme töötoa vahel. Töötubades toimunu võetakse kokku ühisaruteluga, mida juhib Triin Toomesaar.

Konverentsil tutvustatakse materjale, mille on Teeme Ära SA välisekspertide tiimiga ringmajanduse rakendamise abiks kokku pannud. Zero Waste’i

 saadiku ja koolitaja koolituse õppekava ning neid toetava käsiraamatu koostamist juhtinud Kadri Kalle ütles: “Lisaks sellele, et oma materjalides oleme lahti kirjutanud, mida Zero Waste süsteemsel tasandil tähendab, on ehk kõige olulisem, et oleme kokku pannud hulga praktilisi nõuandeid, kuidas seda kõike efektiivselt õpetada, võttes arvesse uusimaid hariduspsühholoogia teadmisi.”

Konverentsi eel ja järel toimub 13. septembril ringkäik Tallinna taaskasutus- ja jäätmejaamades ning 15. septembril kolm töötuba Tallinna Ülikoolis. Kohe pärast konverentsi 14. septembril esilinastub kl 18 BFMi Supernoova kinos Jaak Kilmi, Aleksandr Heifetsi ja Kiur Aarma dokumentaalfilm “Teeme ära!”/”Let’s Do It!”.

Konverentsi kava.

Selle sündmuse rahastaja on Euroopa Komisjoni Erasmus+ programm ning konverents on BEZWA projekti lõpuüritus. BEZWA (Building a European Zero Waste Academy) oli Erasmus+ rahastatud koostöö viie organisatsiooni vahel eesmärgiga luua tugev haridusraamistik, mis toetab Euroopa jäätmeteta majandavate linnade liikumist. 

Liitu uudiskirjaga

Liitu meie kord kvartalis ilmuva ingliskeelse uudiskirjaga.